Baby/Kinder Therapie

Klachten van kinderen zijn erg divers. Soms is het probleem al ontstaan tijdens de zwangerschap óf tijdens de geboorte. Stress bij de moeder tijdens de zwangerschap kan van grote invloed zijn op de baby,  maar ook de bevalling,  (snelheid van de bevalling, moeilijke geboorte, keizersnee etc) kan veel stress veroorzaken. Dit kan bijv. leiden tot bedplassen. 

De bowentherapie ‘reset’ het lichaam en kinderen reageren erg snel op de behandeling. Dit kan gepaard gaan met veel emotie t.w. huilen of boosheid. Ontlading van heel veel verdriet en frustratie geeft het lichaam de mogelijkheid om weer te funtioneren. Uw kind zal daarna meer ontspannen zijn en vooral vrolijker en toegankelijker. 

 

Baby’s

De geboorte is voor een baby een traumatische ervaring. De veilige omgeving van de baarmoeder wordt plots verlaten en de kennismaking met de buitenwereld is erg heftig. Denk aan geluiden, geroezemoes, veel stemmen en verandering van temperatuur. 

De navelstreng wordt vaak te snel doorgeknipt en het kind wordt niet altijd direct op de buik van de moeder gelegd zodat contact met de ‘vertrouwde’ omgeving in één keer weg is. Daarbij moet de baby op eigen kracht gaan ademen, een behoorlijke krachtsinspanning. 

Als er dan ook nog iets mis loopt,  kan het trauma te lang aanhouden en heeft het een langdurige impact op het leven van de baby. 

Een bowen behandeling kan daarbij verlichting geven. Na de zachte bowen moves op het lichaam van de baby zal deze zich ontspannen en wordt de balans herstelt. De baby zal het trauma veel beter kunnen verwerken en dat is van grote waarde voor de rest van zijn/haar leven

Een behandeling kan al snel na de bevalling plaatsvinden. 

Het aantal behandeling zal niet groot  zijn omdat een baby snel reageert. 

Baby’s geven heel goed aan waar het probleem zit en geven ook aan als ze niet willen dat er behandeld wordt. Dit wordt gerespecteerd en de volgende keer zal nog een poging worden gedaan.