Astma

 

Wat is Astma

Astma (van het Griekse ἅσθμα, ásthma, "hijgen") is een veelvoorkomende chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen die wordt gekenmerkt door terugkerende symptomen, belemmering van de luchtstroom en bronchospasme.

Symptomen zijn onder meer benauwdheid, kortademigheid, hoesten en piepende ademhaling.  Een astma-aanval kan optreden bij prikkelende stoffen of stoffen waarvoor de patiënt allergisch is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning. De ernst van de klachten kan per patiënt verschillen, variërend van lichte tot levensbedreigende gevallen.

Astma kan zeer succesvol behandeld worden met de bowentechniek.

Hoe werkt het met Astma?

De sleutel tot een astma aanval is het diafragma/middenrif. Het diafragma trekt samen bij de inademing en ontspant bij de uitademing. 

Bij een astma-achtige aandoening kan het diafragma constant gespannen / verkrampt zijn , vandaar de bekende piepende ademhaling van een persoon met astma.  Een koude, een ziekte of een allergie kan een trigger zijn om het diafragma nog meer samen te trekken, waardoor de persoon met astma moet inademen en daarna meer en meer moeite heeft met uitademen. 

De bowen ademhalingsprocedure overtuigt de spieren, vooral het diafragma (= een grote spier) om meer en meer te gaan ontspannen met tot gevolg een reductie in het aantal aanvallen èn een vermindering van de ernst van de aanvallen, vooral bij jonge kinderen

The Bowen release move:

Tijdens de behandelingen kunt u leren hoe u zelf effectief de bowenmove voor ontspanning van het diafragma kunt gebruiken om direct ontspanning te creëren bij een astma aanval.

Meer informatie kunt u vinden op de website van www.bowen-for-asthma.com.
Op deze site worden ervaringen gedeeld van mensen die jarenlang klachten hadden. Bij kinderen zie je vaak dat één behandeling al een groot verschil kan maken. Ze kunnen weer rennen zonder het benauwd te krijgen.

Een bronchospasme is een verkramping van de spieren rond de luchtpijp. In zo'n situatie wordt de luchtpijp dus dichtgeknepen. Sommige geneesmiddelen hebben bronchospasmen als bijwerking