Magnesium olie

“ER MOET WEL IETS RAADSELACHTIG HEILIGS ZIJN AAN ZOUT.

HET ZIT IN ONZE TRANEN EN IN DE ZEE”

Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter

 

Magnesium komt in de natuur in verschillende verbindingen voor. Ons lichaam bevat gemiddeld 28 gram magnesium. Het is een mineraal, dat een belangrijke rol speelt in onze energiehuishouding en in meer dan 325 processen in ons lichaam. Ook draagt het mineraal zorg voor de elektrische geleiding in ons zenuwstelsel. Zonder magnesium kunnen de zenuwen hun boodschappen niet aan de spieren doorgeven, een tekort aan magnesium kan daarom krampen veroorzaken (die kennen wij als spasmen). Het reguleert ons hartritme en onze bloeddruk. Ook helpt het je bloedvatenstelsel gezond te houden en daardoor het voorkomen van hartaanvallen.

Magnesium is nodig voor de opname van calcium.

Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA, dus voor groei en ontwikkeling en het speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Het reguleert tevens de calciumopname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie, daar zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Beiden werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium.

Onze “voorraad” magnesium moet voortdurend aangevuld worden. Recentelijk groeit het inzicht, dat ons moderne voedsel te weinig magnesium bevat om in die dagelijkse behoefte te voorzien. De afgelopen paar honderd jaar zijn we op steeds grotere schaal ons voedsel gaan produceren, en wordt er bemest met anorganische meststoffen. Het gevolg is, dat de bodem en dientengevolge ons moderne voedsel lang niet meer genoeg van dit belangrijke mineraal bevat om in behoefte te voorzien.  Ook de koeien in de wei krijgen onvoldoende  magnesium uit het gras binnen. De likblokken (wel eens gezien?) bestaan immers vooral uit….. Magnesiumzout!  

  

Het gebruik van magnesiumzout (chloride) in de vorm van olie, en zout via de huid, is de meest natuurlijke en veiligste manier om een magnesiumtekort aan te vullen en zo te genezen van een reeks aan klachten en/of erger te voorkomen.

Dr. Mehmet Oz  een van de beste hartchirurgen ter wereld, professor hartchirurgie aan de Columbia University heeft vele patenten op zijn naam staan. Hij is tevens universiteit-directeur van onder andere het Heart Institute in New York. Magnesium helps lower blood pressure and reduces your risk for heart attacks or stroke.   

  

Sedert de laatste tien jaar is het duidelijk, dat de medische wetenschap het belang van magnesium wat over het hoofd heeft gezien (deels doordat zij niet te patenteren is)  en een tekort van dit mineraal veel ingrijpender is dan dat men zich had gerealiseerd. Misschien wel juist doordat magnesium in alle cellen een belangrijke hoofdrol vervult in de energiehuishouding. Daardoor zijn de symptomen van een tekort zo breed.

 

Magnesium zout kan worden ingezet bij preventie of genezing van veel aandoeningen waarmee we allemaal met het klimmen der jaren te maken kunnen krijgen. Vooral ouderen hebben een tekort aan magnesium.

  

Niet voor niets hebben onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (Prof. Dr. Gerjan Navis) en van het Zentrum Fur Prapravention und Sportmedizin van de technische Universitat Munchen (Prof. Dr. Martin Halle) besloten om met het Magnesium Health Institute samen te werken in toegepast wetenschappelijk onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden.

  

Magnesium wordt ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging genoemd.

 

In de meeste van de granen, het fruit en de groenten en noten, die we eten is wel magnesium aanwezig, toch komen tekorten vaak voor. Een recente Amerikaanse studie toont aan, dat 72% van de volwassen Amerikanen minder magnesium in hun bloed hebben dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Aangezien een belangrijk deel van het magnesium in onze granen wordt verwijderd in het raffinageproces, is het logisch dat de gemiddelde westerse voeding - waarvan een groot deel wordt geraffineerd en bewerkt - ontoereikend is voor de dagelijkse behoefte aan magnesium.

 

Alcohol, witte suiker en eigenlijk alle geraffineerde voeding dragen bij aan een lager magnesium­gehalte. Ook grote hoeveelheden eiwitten, vet voedsel of voeding hoog in oxaalzuren, fosfaten of tannine – kunnen verantwoordelijk zijn voor een lagere absorptie van magnesium. Het magnesiumgehalte kan ook verlaagd worden door stress, urine-bevorderende medica­tie, fluoride, sommige antibiotica en sommige medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van kanker.


OORSPRONG
Tussen de 300 en 200 miljoen jaar geleden was in Nederland het klimaat warm en droog en in de ondiepe Zechstein zee, die Nederland bedekte, verdampten miljarden liters water. Het daarin opgeloste zout bleef achter als steenzout. Dikke pakketten hiervan liggen nu kilometers diep onder Nederland. Door de unieke eigenschappen is het oorspronkelijk in lagen afgezette zout vervormd tot ware zoutbergen in de Nederlandse ondergrond.  

Tussen de zoutlagen wordt in Zuidwending in Groningen magnesiumzout (chloride) op een diepte van meer dan vijftienhonderd meter naar bovengehaald puur en onaangetast door mens en milieu. Het is de zuiverste magnesiumchloride ter wereld! De Zechstein bron bevat 47% magnesiumchloride /zout. 

De producten op basis van deze bron zijn eenvoudig te herkennen aan het Zechstein inside keurmerk. Dit garandeert de afkomst uit de wereldunieke bron bij Zuidwending (nabij Veendam) volgens een wetenschappelijk vastgelegd protocol. Onze producten zijn voorzien van dit keurmerk. De producten worden volgens EU- cosmetische richtlijnen geproduceerd. De producten zijn 100% natuurlijk en dierproefvrij.

  

Weetjes over zout:

De zee is zout, omdat er 'zout' in opgelost is. In één liter zeewater zit ongeveer 35 gram. Het zout in zeewater is in feite een mengsel van vele zouten. Ruim driekwart van dat mengsel bestaat uit 'steenzout', dat wij in gezuiverde vorm als keukenzout kennen.
Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als zeezout. In het zeewater bevinden zich diverse zouten in opgeloste toestand. 
Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten: 24 gram natriumchloride, 5 gram magnesiumchloride, 4 gram natriumsulfaat, 0,7 gram calciumchloride en 0,8 gram magnesiumbromide. Door deze samenstelling heeft zeezout een andere smaak dan keukenzout, dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat. Zeezout bestaat uit 84 mineralen en spoorelementen, het is de oersoep van het leven.

Ø  Het Franse woord voor 'zee' is niet voor niets 'mère' ('moeder') als je bedenkt dat;:

Ø  we als baby's in de baarmoeder liggen in een zout badje, dat verdacht veel lijkt op een verdunde oceaan.

Ø  Ons bloed zout smaakt, evenals ons zweet en onze tranen

Ø  we op maar liefst drie cruciale niveaus een verdunde oceaan zijn, nl. ons bloedplasma (bestaat voor 0.9% uit mineraalzouten, waarvan de samenstelling voor 98% identiek is aan zeewater), ons lymfatisch stelsel en het vocht dat onze cellen omringt. 

Ø  we zoutoplossingen toegediend krijgen in een ziekenhuis om ons in leven te houden.  

Bron: zouthuis.

Geen wonder dat we ons in de zee als een vis in het water voelen. 

Symptomen van een mogelijk magnesiumtekort en een verhoogde behoefte zijn:

 

  • -       Verstijfde, verharde en verkrampte spieren
  • -       Verzuring van spieren
  • -       Nervositeit
  • -       Tintelingen
  • -       Problemen met bloedsuikerspiegel
  • -       Chronische vermoeidheid,
  • -       Overspannenheid
  • -       Uitputtingsverschijnselen
  • -       Onrust
  • -       Prikkelbaarheid
  • -       Alertheid-, concentratie-, geheugen- en woordbenoemingsstoornissen,
  • -       Duizeligheid
  • -       Hoofdpijn
  • -       Te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een ‘natuurlijke betablokker’)
  • -       Slaapstoornissen
  • -       Constipatie
  • -       Overgevoeligheid voor lawaai
  • -       Overgevoeligheid voor fel licht
  • -       Angsten
  • -       Fobieën
  • -       Depressiviteit
  • -       Stotteren
  • -       Hyperactiviteit
  • -       Onhandelbaarheid en nauwelijks te beinvloeden onrust bij  (jonge) kinderen

 

Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort net als aandoeningen die met ‘de oude dag’ te maken hebben, omdat deze mensen vaak een ernstig chronische magnesiumtekort hebben.

 Onderzoeken tonen verband tussen chronisch magnesiumtekort en

  • -       astma
  • -       diabetes
  • -       alcoholisme
  • -       Alzheimer
  • -       Epilepsie
  • -       Autisme
  • -       ADHD
  • -       Hart- en vaatziekten
  • -       CVS
  • -       Migraine
  • -       Menopauze
  • -       Osteoporose
  • -       PMS
  • -       Vruchtbaarheidsproblemen
  • -       SID
  • -       Cariës
  • -       RSI
  • -       Auto-immuunziekten
  • -       MS
  • -       ALS
  • -       Reuma
  • -       Psoriasis
  • -       Eczeem
  • -       De ziekte van Parkinson
  • -       Psychische aandoeningen
  • -       Angst- en paniekstoornissen
  • -       Depressiviteit
  • -       Stemmingswisselingen
  • -       Agressie
  • -       Bipolaire stoornissen
  • -       Schizofrenie

 Magnesiumrijke voeding 

  • -       Biologische bladgroenten
  • -       Groene groenten
  • -       Cacao
  • -       Noten
  • -       Pitten
  • -       Zaden

Meest effectief gebruik: magnesium olie

 -       Opname door de huid, vooral via voetzolen en buik 

Door magnesiumzout rechtstreeks op de huid aan te brengen, wordt het optimaal opgenomen en komt direct daar waar het nodig is in de lichaamscellen.